В Харківській області відновили електропостачання в селі, яке було знеструмленим з початку вторгнення

В Харківській області енергетики відновили електропостачання в селі Михайлівка Циркунівської громади, яке залишалося знеструмленим з початку російського вторгнення.

Про це повідомила пресслужба АТ “Харківобленерго” у Facebook.

Для цього фахівцям довелося розчистити траси ліній електропередачі та відновити лінію 0,4 кВ, яка була пошкоджена на 80%.

“Складність відновлення полягала в тому, що тут важкодоступна місцевість: лінія іде через болота. Окрім того, рівень пошкоджень електромережі сягав 80%. Довелося відновлювати і дроти, і опори”, — зазначив майстер Липецького РЕМ Ігор Мельник.

У Харкові знову розгортають «пункти незламності»

Місцеві жителі розповіли, що без електрики було вкрай важко виживати: їжу готували на дров’яних пічках, продукти швидко псувалися, не було можливості накачати воду.

“Через відсутність регулярного поливу селяни, на жаль, цього року не можуть похвалитися гарним врожаєм. Окрім того, жителі Михайлівки нарешті отримають сталий мобільний зв’язок та увімкнуть телевізор: дотепер телефон вони вмикали раз на тиждень, а новини дізнавалися по радіо”, — зазначили в “Харківобленерго”.

Коментарі