Воєнком Чугуївського ТЦК, якого обвинувачують у хабарництві, стверджує, що не причетний до інкримінованих злочинів

В.о. начальника Чугуївського ТЦК та СП Руслан Мазовецький стверджує, що не має стосунку до злочинів, які йому приписують.

За інформацією кореспондента “Думки”, він сказав це сьогодні, 14 вересня, перед початком засідання Київського райсуду Харкова, де розглядається питання про запобіжний захід.

Мазовецький підкреслив, що відразу після вторгнення створив та очолив роти охорони, які брали участь в бойових діях. Полковник наголосив, що його підрозділи долучилися до контрнаступу в Балаклію та Куп’янську. 11 з його підлеглих були нагороджені, і сам Мазовецький нагороджений орденом “За мужність” 3 ступеня.

Підозрюваний стверджує, що протягом 1,5 року не виконує обов’язки начальника Чугуївського ТЦК та СП.

“Я навіть не був на посаді, не виконував посадових обов’язків, мене навіть не було в РТЦК”, — сказав Мазовецький.

Вищий антикорупційний суд заочно арештував ексміністра охорони здоров’я Степанова

Нагадаємо, що 13 вересня СБУ повідомила про викриття схеми ухилення від мобілізації. Злочинну схему очолював начальник Чугуївського військкомату.

Згідно з інформацією, посадовець “допомагав” військовозобов’язаним уникнути призову на підставі фіктивних документів. Зловмисник надавав ухиляючимся довідки військово-лікарської комісії та посвідчення, які підтверджували непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку.

Вартість таких “послуг” становила від 3 до 8 тисяч доларів за одного “клієнта”. Для передачі хабарів, посадовець неодноразово залучав посередників.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранта про підозру за наступними статтями Кримінального кодексу України: за ч. 3 ст. 332 (сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів); ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

Прокурори проситимуть суд взяти Мазовецького під варту.

Коментарі