11 років ув’язнення: суд виніс вирок російським військовим, які катували учасників АТО на Харківщині

Котелевський районний суд Полтавської області визнав винними чотирьох російських військових у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

На початку вересня під час окупації селища Борова двоє найманців приватної військової компанії «Редут» та двоє військовослужбовців 16-ої окремої бригади спеціального призначення ГУ ГШ ЗС РФ катували трьох учасників АТО. Дані про українських військових їм передавав співробітник ФСБ РФ. 

Знущалися над колишнім військовим ЗСУ та намагались зґвалтувати 16-річну сестру: у Чернігівській області винесли вирок двом окупантам

Відомо, що російські найманці надягали на руки чоловікам пластмасові стяжки та мішок на голову. Після цього вони викрали мешканців їх та утримували в ямі на базі відпочинку «Світло шахтаря». Одного з учасників АТО окупанти били молотком по кінцівках.  Після катувань та нелюдських тортур російські солдати відпустили потерпілих. 

Всі четверо російських військових повністю визнали провину та розкаялися. У судовому засіданні вони також додали, що просять вибачення у всього українського народу. 

Суд задовольнив у повному обсязі клопотання обласної прокуратури та призначив російським військовослужбовцям покарання у виді 11 років позбавлення волі. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі