Активи на 2,5 мільярда: комітет ВР схвалив законопроєкт про приватизацію харківського авіазаводу

Комітет з питань економічного розвитку рекомендував Верховній Раді прийняти законопроєкт №5799. Документ передбачає приватизацію Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив один з авторів проєкту, депутат Ігор Копитін.

“Пора валити з країни”, вінок і законопроєкти: чим відзначилися “Слуги народу” з Харкова (Частина 1)

За словами парламентарія, зараз борги авіазаводу становлять 4,5 мільярда гривень, при цьому активи оцінюють у 2,5 мільярда. З 2015 року на підприємстві не було побудовано жодного нового літака, так як багато комплектуючих раніше поставлялися з РФ. Модернізація виробництва вимагає суми від 80 до 150 мільйонів доларів. У зв’язку з цим депутати пропонують залучити інвестора і приватизувати завод.

Серед співавторів проєкту – харківські нардепи Олександр Бакумов, Юрій Здебський, Олексій Красов, Дмитро Любота, Марія Мезенцева і Євген Пивоваров.

 

“Будинок з градусником”, завод шампанського і обленерго: ТОП-7 об’єктів, які хочуть продати в Харкові

Нагадаємо, раніше робочі ХДАВП провели акцію протесту. Учасники зібралися біля будівлі Харківської обласної державної адміністрації та вимагали погасити борги із зарплати, а також змінити керівництво заводу. Гендиректор ХАЗу Олександр Кривоконь на зустрічі з в.о. голови Харківської ОДА повідомив, що зараз на заводі оформлені й отримують зарплату люди, які не виходили на роботу з 2014 року. Багато з них тимчасово не проживають в Харкові, а деякі – померли. Гендиректор також зазначив, що працівників дійсно звільняють, але за прогули.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі