Арт-директор KharkivMusicFest став найкращим диригентом Європи

Диригент і арт-директор Харківського музичного фестивалю Віталій Алексеенок виграв один з найпрестижніших конкурсів континенту. Фінал змагань молодих диригентів відбувся в італійському місті Парма. Про це розповіли в KharkivMusicFest.

У центрі Харкова зазвучала скрипка Страдіварі вартістю $3 мільйони (Відео)

Раніше міжнародне журі обрало 12 учасників вирішального раунду з 240 претендентів. Кращих диригентів запросили на двотижневий семінар, на якому вони могли поліпшити свої навички в італійській мові і поглибити знання про історію опери. Після додаткового відбору залишилися лише троє фіналістів. Свої таланти вони змогли продемонструвати на відкритому концерті в пармском Teatro Regio.

Члени журі віддали головну нагороду Віталію Олексієнку – диригенту оркестру Мюнхенського університету та артдиректору KharkivMusicFest. Друге місце посів україно-шведський диригент Олександр Янкевич, а третім став австрієць Фелікс Хорнбахнер.

“Я дуже радий, що мене визнали найкращим на престижному диригентському конкурсі імені Артуро Тосканіні. Для мене дуже багато значить, що журі та публіка визнали моє виконання найпереконливішим. Потрібно розуміти, що в Королівському театрі Парми (Teatro Regio di Parma) я виконував музику Россіні та Верді, а Верді родом з Парми, традиція виконання його музики в цьому театрі неймовірно висока”, – розповів Віталій Алексеєнок.

253322266_4449250831831474_3059208023907454277_n.jpg

Фото: KharkivMusicFest

Нагадаємо, раніше президент підписав указ про нагородження переможців Міжнародного літературного конкурсу учнівської та студентської молоді. До списку увійшли чотири харків’янки. Протягом року президентські стипендії отримуватимуть Христина Гусенко, Єлизавета Ємельяненко, Валерія Карайченцева та Катерина Курганова. Дівчата представляють Харківський національний педагогічний університет імені Сковороди, Харківське вище професійне училище сфери послуг, кооперативний торговельно-економічний коледж та вищий коледж мистецтв.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі