Без квартири та нікому не потрібний: в Харкові чоловіка з інвалідністю кинули посеред вулиці

Небайдужі харків’яни намагаються допомогти Геннадію Ісакову, якого кинули біля будинку №40 по вулиці Барабашова. Протягом останніх двох років він перебував у приватному центрі соціальної реабілітації, проте тепер виявився нікому не потрібен. Історію чоловіка з інвалідністю опублікувала на своїй сторінці в Facebook Олена Солнцева.

Стало відомо, кому належить будівля харківського хоспісу, що згорів 

За її словами, харків’янин раніше жив з сім’єю на вулиці Барабашова. У 2018 році його мати померла, залишивши без опіки двох братів – одного з інвалідністю I групи, а другого з наркотичною залежністю. Ситуацією скористалися якісь рієлтори, які продали трикімнатну квартиру, що належала сім’ї, після чого одному брату нібито купили будинок, а другого помістили в приватний хоспіс.

“20 червня о 14:00 його привезли до під’їзду та викинули. Але квартири у нього немає, жити йому ніде, він у зв’язку зі своєю хворобою не може себе обслуговувати. Ми як мешканці дуже стурбовані його подальшим життям”, – написала Олена Солнцева.

У Харківській області рятувальники допомогли жінці, що опинилася в “пастці” на балконі

Newsroom вдалося зв’язатися з волонтеркою Ельнарою, яка намагається допомогти покинутому напризволяще чоловікові. За її словами, раніше Геннадій жив у пансіонаті на Великій Данилівці. Зараз він вже добу перебуває на вулиці, причому навіть не може без сторонньої допомоги сходити в туалет.

“Він, вибачте за подробиці, у фекаліях і в сечі, нічого не їсть. Ми чекаємо соцслужби, але до нас ніхто не їде. Погодувати його, якщо він не хоче, не виходить. Незрозуміло, що робити далі. Хоча Гена дуже доброзичливий, тихий, всім посміхається “, – розповідає Ельнара.

218721391_2967040890218400_2157652751431136623_n.jpg

Фото: Facebook Олена Сонцева

Місцеві жителі неодноразово зверталися в поліцію, проте й правоохоронці не змогли нічого вдіяти. У міському центрі реінтеграції бездомних готові прийняти харків’янина тільки при наявності флюорографії та документів, яких у нього немає. У будинку для літніх людей “Домашнє вогнище”, де раніше знаходився Геннадій, чоловікові співчувають, але стверджують, що не можуть прийняти його назад.

“Два роки тому його привіз брат. Він же і платив за Геннадія. Але через пів року родич помер. Ми його не виганяли та приблизно 1,5 року він жив у нас безплатно. Але після того, що сталося на Холодній горі (пожежа в приватному хоспісі, що забрала життя 15 мешканців – Ред.) до нас постійно приходять перевірки, вимагають звіти. У цих умовах ми не могли більше утримувати чоловіка, у якого немає родичів, і зв’язалися з особами, чиї контакти залишав його брат”, – розповіли в “Домашньому вогнищі”.

“Люди просто задихнулися та обгоріли”: рятувальники розповіли про перші хвилини трагедії в харківському хоспісі

За словами співробітників будинку престарілих, саме ці контактні особи й забрали харків’янина, після чого, як видно, залишили безпорадного чоловіка на вулиці.

Newsroom також намагався зв’язатися з віцемером Світланою Горбуновою-Рубан, яка відповідає за соціальний захист і в чиєму веденні знаходиться центр реінтеграції бездомних, однак вона не відповідає на телефонні дзвінки.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі