Бойовика “ДНР”, який брав участь в окупації Харківщини, відправили до в’язниці

Чугуївський міський суд визнав уродженця Іловайська Донецької області винним в участі в не передбаченому законом збройному формуваннні (ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України).

У вироку суда сказано, що на початку березня 2022 року моблізований так званої “ДНР” прибув до села Томахівка Старосалтівської громади Чугуївського району, де протягом декількох місяців бойовик чергував з вогнепальною зброєю на блок-посту, здійснював перевірки документів у громадян і виконував інші накази.

Дружківський суд засудив бойовика “ДНР” з Камчатки на 10 років за ґратами

Після цього обвинувачений прибув до села Юрченкове Чкаловської громади, де продовжив свою злочинну діяльність, виконуючи накази своїх командирів.

10 вересня 2022 у зв`язку з посиленням обстрілів бойовик залишив свої позиції та вирішив йти до кордону з РФ, однак 23 вересня, заблукавши у невідомій йому місцевості, здався.

Обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю, щиро розкаявся та добровільно розказав про обставини вчинення злочину. Суд призначив бойовику покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3,5 роки.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі