Очолити облздрав Харківської області може декан медуніверситету

Максим Хаустов подав декларацію в якості кандидата на посаду директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА.

Згідно з документом, опублікованим на сайті Національного агентства по протидії корупції, торік на посаді декана II медфакультету в Національному медичному університеті він заробив 410 тисяч гривень. Його дружина Наталя заробила завдяки підприємництву 318 тисяч гривень. Готівкою подружжя зберігали 1,3 мільйона гривень, 85 тисяч доларів і 5000 євро.

haustovy.jpg
Максим Хаустов з дружиною Наталею. Фото: Facebook

У графі нерухомості Хаустов вказав квартиру в Харкові на 65,2 м кв і гараж. Його дружині належить ще одна квартира площею в 31,6 м кв. У гаражі родини два авто: Toyota Highlander 2019 року випуску належить самому Максиму Хаустова, Kia Ceed 2017 року випуску володіє його дружина. Також у 2012 році Хаустов купив мале судно “Москва-2” 1978 року випуску.

У облздраві Харківської області змінився тимчасовий керівник

Зараз обов’язки директора обласного відділу охорони здоров’я виконує Ігор Волченко. Чиновник розповів Newsroom, що Хаустов переміг у конкурсі, але займе пост тільки після проходження спецперевірки.

“Найчастіше процес триває від чотирьох до шести тижнів. Потім я повернуся на свою посаду – заступника директора Департаменту та начальника управління медичної діяльності й стратегічного розвитку. Я документи на конкурс не подавав”, – зазначив Волченко.

Нагадаємо, майже рік обласний департамент охорони здоров’я працював без директора. Колишнього керівника Вадима Іваннікова призначили на посаду 11 березня, а через дев’ять днів тодішній голова ХОДА Олексій Кучер повідомив про те, що звільнив чиновника. За словами Кучера, приводом послужило рішення медика забрати у районів області апарати ШВЛ і перевезти їх до Харкова. Однак пізніше з’ясувалося, що голова департаменту знаходиться на лікарняному. У зв’язку з цим губернатор скасував своє розпорядження.

З ХОДА звільнився голова обласного управління охорони здоров’я

Через час Іванніков виявився одним з учасників скандалу з обласною інфекційною лікарнею. Тоді головний лікар медзакладу звинуватив чиновників у “неаргументованих розпорядженнях”. Після цього керівник обласного управління охорони здоров’я також пішов на лікарняний. 23 липня Вадим Іванніков вийшов після лікарняного, на якому знаходився близько трьох місяців і 30 липня відпрацював останній робочий день у ХОДА.

Коментарі