Брат затриманого на хабарі нардепа Одарченка зареєстрував фірму у Британії

Брат народного депутата від партії “Слуга народу” Андрія Одарченка Дмитро цього року зареєстрував у Великобританії нову фірму CYBERSPECTR SOLUTION LIMITED. Назва компанії практично ідентична українській фірмі, яка отримала гроші від Державного біотехнологічного університету. 

Як проінформували в Харківському антикорупційному центрі, британську фірму створили у березні 2023 року. Єдиним контактом фірми зазначений Дмитро Одарченко, а харківська адреса його реєстрації співпадає з квартирою родини Одарченка на вулиці Монтажній. 

Дмитро Одарченко працює завідувачем катедри у Державному біотехнологічному університеті.

“Слуга народа” из Харькова строит многоэтажный дом в оккупированном Крыму

Нагадаємо, наприкінці 2021 року у створеному виші відбулися вибори ректора. Найбільшу кількість голосів виборці віддали за Андрія Одарченка — 65,93%. Тодішній міністр освіти та науки Сергій Шкарлет призначив його на посаду ректора вишу, але Одарченко не склав повноваження нардепа, тому поки що не може очолити університет. Він став головою Вченої ради ДБТУ, а обов’язки ректора виконує Андрій Кудряшов. 

У березні ДБТУ уклав угоду з ТОВ “Інститут Кіберспектр Солюшен” на створення веб-сайту вишу вартістю 600 тисяч гривень “Інститут Кіберспектр Солюшен” створений у листопаді 2022 року та записаний на Сергія Вікторовича Степанця. Того ж дня Степанець став засновником ще кількох фірм. Наприклад, ТОВ “Біотехнологічний університет”. Директором цієї ТОВ є Катерина Сподар – співавторка наукових робіт Андрія Одарченка. Крім того, вона працювала на катедрі разом із братом та батьком Одарченками. 

Також Степанець є засновником ТОВ “Інститут лікувальної та ветеринарної медицини”. Директором вказана Леся Бусол, за сумісництвом – викладачка Державного біотехнологічного університету. 

На Степанця ще записані ТОВ “Інститут кібербезпеки та інформаційних технологій “Кіберпорт” та ТОВ “Кіберспектр Солюшен”

Як бачимо, фірми Степанця мають ідентичні назви з британською фірмою Дмитра Одарченко, а керівники – не чужі біотехнологічному університету люди.

Дмитра Одарченка підозрювали у скоєнні смертельної ДТП, яке трапилося у 2018 році під Харковом.

Нагадаємо, нардеп Андрій Одарченко отримав підозру від НАБУ за спробу підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі