Будинок престарілих у Дніпрі, де загинули п’ятеро жінок, заснувала харків’янка

Приватний пансіонат для літніх людей у Дніпрі, де сталося загоряння, заснувала харків’янка. Про це Newsroom повідомив директор Департаменту соцзахисту населення ХОДА Юрій Шпарага. Також він запевняє: про те, що установа в Дніпрі працювала нелегально, знали й правоохоронці, і чиновники.

“Інформація від поліції про те, що установи працюють нелегально, в тому числі й в Дніпрі, надійшла департаментам по всій Україні ще у квітні поточного року”, — сказав Юрій Шпарага.

Пожежа в Харківському будинку престарілих: суд відправив власницю бізнесу за ґрати

За його словами, приватні пансіонати для літніх людей зобов’язані реєструватися на сайті Мінсоцполітики як постачальники соціальних послуг. І якщо раніше в Харківській області було зареєстровано всього чотири приватних установи, то після січневої пожежі в Харківському хоспісі, таких вже понад десять. “Цей вид діяльності повинен бути ліцензований як діяльність медичних або освітніх установ. Це норму із закону виключили, і маємо сьогодні такі страшні результати”, — сказав Юрій Шпарага.

Нагадаємо, 16 листопада в поліцію надійшло повідомлення про те, що в приватному будинку престарілих в Дніпрі загинули п’ять жінок у віці від 75 до 89 років. В одній з кімнат будівлі на другому поверсі будинку замкнуло проводку та сталося загоряння. За попередніми даними, жінки могли померти через отруєння чадним газом.

“Ніякого будинку престарілих тут немає”: після пожежі приватні хоспіси ховаються від ЗМІ

21 січня сталася пожежа в приватному будинку престарілих у Харкові. До моменту приїзду рятувальників полум’я охопило другий поверх споруди, де в той час перебували літні люди. В результаті трагедії 15 людей загинули на місці, 11 вдалося врятувати. З них п’ятьох госпіталізували в лікарні міста. Через кілька днів у міському хоспісі помер один з евакуйованих постояльців. У мерії його кончину пов’язують з віком та супутніми захворюваннями. Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних. Власника незаконної споруди, подружжя, яке керувало пансіонатом та хлопця, який виконував функції адміністратора, відправили в СІЗО.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі