Будівництво тераріуму в Харківському зоопарку подорожчало до 26 мільйонів гривень – ХАЦ

Комунальна організація “Харківський зоопарк” оголосила тендер на реконструкцію будівлі тераріуму. Про це 16 червня повідомили в місцевому антикорупційному центрі з посиланням на портал державних закупівель Prozorro.

Аналітики кажуть, що мова йде про реконструкцію теперішньої будівлі під тераріум, яка розташована в зоні “Театр природи”, і гроші на будівництво виділяють не вперше. Так, у 2020 році зоопарк уже проводив тендер на реконструкцію цієї будівлі. Тоді вартість робіт оцінили в 6,6 мільйона гривень.

“За цією угодою торік виконали робіт на 315 тисяч гривень, У 2021 році запланували зробити на 4,830 тисячі, а частину, що залишилася у 2022 році”, – говорять у ХАЦ.

При цьому зараз на реконструкцію цього ж будинку хочуть витратити ще 20 мільйонів гривень, що в чотири рази більше первісної цифри.

У Харкові показали, що встигли побудувати в зоопарку (Фото)

Нагадаємо, у 2020 році Харківська міськрада ухвалила рішення виділити додаткові 400 мільйонів гривень на будівництво зоопарку. Згідно з пояснювальною запискою, додаткове фінансування потрібно через зміни обсягів заходів Міської програми оновлення та розвитку Харківського зоопарку. Згідно з опублікованою кошторисом, для продовження робіт потрібно 1,058 мільярда гривень. Велика частина цих грошей піде на будівництво тематичних зон “Африканське сафарі”, “Світ узбережжя”, “Водний світ”.

Коментарі