Бюджет Харкова-2023: планують закупити транспорт і погасити кредити комунальних підприємств

“Харківський антикорупційний центр” проаналізував витрати, які заплановані з бюджету міста на наступний рік.

Так, 56,4 млн. грн. планують направити на закупівлю тролейбусів з автономним ходом, ще 46,9 млн. грн. – на придбання автобусів. На закупівлю звичайних тролейбусів піде 53,7 млн. грн.

11,5 млн. грн. витратять на будівництво місцевої автоматизованої системи централізованого сповіщення, загальна вартість якої 67,9 млн. грн. і яку планують завершити будувати в 2024 році.

19,4 млн. грн. направлять на фінансування КП “Харьковские известия”.

На експлуатацію та технічне обслуговування житлового фонду міста заплановано 1,11 млрд. грн. (зокерма, відновлення пошкоджених житлових будинків після обстрілів та бомбардування). На збір та вивіз сміття виділять 200 млн. грн., на благоустрій міста – 729,5 млн. грн.

Дя того, щоб функціонувало і забезпечувало свою діяльність КП “Харківські теплові мережі” запланували виділити 1,48 млрд. грн. На утримання доріг направлять 723,1 млн. грн. На підтримку діяльності харківського зоопарку запланували 60 млн. грн.

1,52 млрд.грн, які мають надійти з державного бюджету в рамках субвенції (кредитні кошти ЄБРР та ЄІБ) направлятть на будівництво продовження Олексіївської лінії.

Ще 480,2 млн. грн. Харківська міськрада виділила на погашення кредитів, які комунальні підприємства мають перед міжнародними фінансовими організаціями (Європейським інвестиційним банком, Європейський банком реконструкції та розвитку, Світовим банком).

Теги:

Коментарі