Чиновник із Миколаєва здавав росіянам позиції ЗСУ: зрадника затримали під час наради у мера

У результаті спецоперації у Миколаєві контррозвідка СБУ нейтралізувала російського агента, одним із завдань якого було організувати потужну агентурну групу спецслужб рф. Зрадником виявився начальник комунального підприємства «Миколаївська ритуальна служба». Як повідомили у пресслужбі СБУ, спецпризначенці затримали його безпосередньо в міськраді.

За гроші здавав позиції ЗСУ: в Одесі російського агента із позивним “Професор” засудили до 15 років ув’язнення (Фото)

Встановлено, що зловмисник «здавав» ворогу персональні дані військовослужбовців Збройних Сил України, СБУ, співробітників Національної поліції і обласної прокуратури. Також передавав рашистам списки загиблих українських захисників. Крім цього, посадовець-зрадник збирав розвіддані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону. Іншим його завданням було «інформувати» агресора про роботу об’єктів критичної інфраструктури Миколаєва та інші закриті питання, які обговорювались під час нарад у міськраді.

Чиновник намагався залучити до розвідувально-підривної діяльності двох своїх підлеглих і ще двох мешканців міста, серед яких – старший оперуповноважений районного управління поліції. Задокументовано, що всі вони мають прокремлівські погляди і неодноразово підтверджували це в особистих розмовах та «дописах» у соцмережах.

Служба безпеки встановила особу представника спецслужб рф, який координував діяльність російської агентури з території тимчасово окупованого Херсону. Саме за його завданням зловмисники збирали розвіддані і передавали їх через анонімні акаунти у Телеграм.

Під час обшуків за місцями роботи і проживання фігурантів правоохоронці виявили докази злочинних дій, зокрема, конспіративне листування керівника ворожої агентури зі своїм «куратором».

У Києві затримали коригувальника, який здавав росіянам позиції ЗСУ

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування, щоб притягнути до відповідальності інших учасників агентурної групи.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі