COVID-19 та раптова клінічна смерть: у Харкові медики швидкої допомоги врятували пенсіонера

Про це сьогодні повідомили в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

За інформацією Центру, 18 лютого о 03:32 на спецлінію надійшов сигнал про те, що 73-річний харків’янин з COVID-19 задихається. Прибувши на виклик, медики діагностували у чоловіка двостороннє запалення легенів, емболію та тромбоз артерій. Під час госпіталізації пацієнту стало гірше та у нього настала клінічна смерть.

У Харківській області медики швидкої допомоги врятували пенсіонерку, яка задихалася

Завдяки оперативним діям лікаря Дар’ї Дмитренко, фельдшера Артема Мазура та водія Геннадія Ткаченка чоловіка вдалося реанімувати. Після відновлення серцево-легеневої діяльності пенсіонера доставили в лікарню.

У Харкові медики врятували чоловіка, у якого настала клінічна смерть

Нагадаємо, раніше медики швидкої допомоги врятували хлопця, у якого настала клінічна смерть. 20 січня о 03:44 на спецлінію надійшов сигнал про те, що 37-річний житель Первомайського втратив свідомість. Медики діагностували у чоловіка отруєння галюциногенами, а також стан клінічної смерті. Фельдшеру Інні Бордун вдалося відновити серцево-легеневу діяльність пацієнта, після чого його доставили в лікарню.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі