До Харкова приїхали кенгуру та примати з Ізраїлю

До Фельдмана Екопарку привезли велику групу тварин з Єрусалимського зоопарку. Вихованці вже пройшли чарівний карантин і зараз обживаються у нових вольєрах. Про це повідомили на сайті соціально-гуманітарного комплексу.

У Харківському екопарку у пари гавкаючих оленів народився малюк

В екопарку поповнилася колекція гігантських кенгуру та тамаринів. Побачити мавпочок, чиєю батьківщиною є ліси Південної Америки, харків’яни зможуть уже навесні. Поки вони житимуть у зимових вольєрах експозиції “Мадагаскар”. 

“Чорних лемурів у нас раніше не було – тепер з’явилися дві самки. А самець кільцехвостого лемура, який прибув з Ізраїлю разом з ними, додасть “свіжу кров” до нашої численної зграї “мадагаскарців”, – розповіла завідувачка сектором “Примати” Ольга Прокопова. 

eulemur-macaco_11.jpg

Фото: Зоогалактика

Нагадаємо, раніше у харківському екопарку на світ з’явилося рисеня. Більшу частину часу рися проводить з мамою. Вдень він ховається в затишному місці вольєра. Виходить тільки в сутінках пограти, або коли настав час обідати. Спочатку новонароджений харчувався лише материнським молоком, але згодом перейшов на м’ясо. Батька малюка – самця Яшу, що приїхав з Риги, – відселили від родини, поки рисеня не підросло.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі