Двірник з Харкова намагався переплисти річку на кордоні, щоб дістатися до ЄС

Українські прикордонники витягли з крижаної води іноземця, який намагався переплисти річку. Як повідомили в Держприкордонслужбі, відбувалося це на кордоні зі Словаччиною.

Помітивши, що в бік кордону рухається невідома людина, вартові кордону відразу висунулися для його затримання. Порушник встиг подолати загороджувальний паркан і рухався в напрямку річки Уж, по якій проходить кордон зі Словаччиною. Побачивши прикордонників, чоловік стрибнув у річку, але доплисти до протилежного берега йому не вистачило сил. Тоді чоловік спробував повернутися, проте прикордонникам довелося йому допомагати вибратися на берег. Потім чоловіка швидко доставили в підрозділ, де знайшли сухий одяг і взуття.

У Харкові прикордонники затримали іноземця, якого шукала СБУ

У порушника при собі не було жодних документів. Він розповів, що є громадянином Нігерії, працював у Харкові двірником, а потім вирішив у пошуках кращого життя дістатися до країн ЄС. З собою в іноземця було два рюкзаки, де лежали 900 євро, ноутбук, планшет, мобільні телефони та інші речі. Прикордонники встановлюють особу іноземця. За спробу незаконного перетину державного кордону його притягнуть до адміністративної відповідальності.

У Харківській області на кордоні далекобійник намагався проковтнути білий порошок

Нагадаємо, влітку поліцейські спільно з прикордонниками затримали в полі під Харковом двох чоловіків без документів. Порушниками виявилися “злодій в законі” на прізвисько “Леван Гальський” та “кримінальний авторитет” з Грузії. Фігуранти ховалися посеред поля в соняшниках, вони намагалися проникнути в Україну з РФ, минаючи пункт пропуску.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі