Двох лікарів з Харківської області судитимуть за смерть дитини під час пологів

Медиків звинувачують у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило смерть дитини. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

У Харкові лікар-психіатр незаконно видавала рецепти на купівлю метадону — прокуратура

Під час досудового розслідування встановлено, що у жовтні 2018 року вагітна мешканка Дергачівського району була доставлена до пологового відділення районної лікарні Харківської області бригадою швидкої медичної допомоги на 41 тижні вагітності. Однак під час перебування жінки у медзакладі в порушення вимог чинного законодавства акушер-гінеколог та завідувач пологово-гінекологічного відділення недообстежили стан вагітної та її плоду. Через неправильне призначення лікарських засобів та нездійснення необхідних досліджень хлопчик помер внутрішньоутробно. 

Зайняла посаду головного лікаря на окупованій Херсонщині: у держзраді підозрюють медика

Правоохоронці переконані, що при належному виконанні професійних обов’язків лікарів вагітність жінки мала закінчитись народженням живої дитини. Справу акушера-гінеколога та завідувача буде розглядати Котелевський райсуд Полтавської області.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі