Двох посадовців військкомату на Харківщині викрили у заволодінні понад 680 000 гривень

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб: начальника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Харківської області, начальнику групи зв’язку цього РТЦК та СП та їх знайомій. Їм інкримінуюь заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб та пособництво.

Колишній начальник Київського обласного військкомату разом з дружиною та сином організував масштабний бізнес на ухилянтах

Слідство встановило, що військком розробив злочинний план щодо заволодіння бюджетними коштами, які виділялись на виплати військовослужбовцям, і залучив до оборудки свого підлеглого.

Суть схеми полягала у включенні до особового складу особи, яка не проходила військову службу, одна їй нарахували грошове забезпечення, премії та додаткові винагороди. На цю роль погодилась знайома военкома, яка фактично не виконувала функціональні обов’язки та не виходила на службу. Таким чином підозрювані з березня 2022 року по липень 2023 року заволоділи сумою більш ніж 680 000 гривень.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі