Директорку ліцею з Харківської області затримали за впровадження освітніх стандартів рф

Співробітники СБУ затримали керівницю ліцею на території Великобурлуцької селищної ради Харківської області, що була окупована російськими військами з лютого до початку вересня. За даними слідства, з кінця липня директорка впроваджувала в освітньому закладі стандарти освіти держави-агресора. Вказівку про це вона отримала від так званого «голови» окупаційної адміністрації Великого Бурлука.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, своїм підлеглим вчителям директорка повідомила, що у новому навчальному році освітній процес у ліцеї буде здійснюватися російською мовою, за російською освітньою програмою та за підручниками видавництва рф. Встановлено, що ці російські підручники були завезені до ліцею на початку навчального року.

У Міносвіти розповіли, які зміни внесли у шкільну програму через війну

Наразі слідчі СБУ повідомили директорці ліцею про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України: колабораційна діяльність у формі впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти.

Крім основного покарання за такий злочин у вигляді виправних робіт, арешту або позбавлення волі, директорці загрожує ще й додаткове покарання – позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі