Ексгубернатор Харківської області відзвітувала, скільки заробила в ОДА до звільнення

Колишня голова Харківської облдержадміністрації Айна Тимчук подала декларацію перед звільненням. Про це стало відомо 13 вересня через матеріали, опубліковані на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Згідно з документом, Айна Тимчук з початку року до 13 серпня заробила на посаді голови ХОДА 412 тисяч гривень (близько 50 тисяч гривень на місяць). У декларації ексчиновниці зазначена квартира в Дніпрі площею 70,6 м кв, а ось апартаментів у Харкові вона не вказала. Тимчук їздила на Mercedes-Benz GLE 350, яким користувалася безплатно. Готівкою Айна Тимчук зберігала 70 тисяч доларів, 650 тисяч гривень і ще 32 тисячі гривень у неї лежало на банківському рахунку.

Айна Тимчук виділила землю 90-річній бабусі колишнього чоловіка, яка “роз’їжджає” на Porsche

Нагадаємо, Айну Тимчук звільнили на початку серпня після скандалу, який спровокувало журналістське розслідування. З’ясувалося, що у чиновниці разом з колишнім чоловіком був бізнес у Криму, який вона переписала на побіжного чиновника-регіонала та вкладала гроші вже після анексії півострова. За даними журналістів, у 2013 році чоловік чиновниці Андрій Тимчук отримав у подарунок від дніпропетровських бізнесменів готель “Асторія” в Алушті. Пізніше власницею стала сама голова ХОДА. Уже після анексії Криму подружжя кілька разів відвідали півострів, а незабаром почали реконструкцію готелю, давши йому нову назву – “Історія”.

Коментарі