Екссуддя з Луганська, яка стала російським «сенатором», підозрюється у державній зраді

За процесуального керівництва Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру екссудді Апеляційного суду Луганської області, яка у 2022 році стала «сенатором від лнр» у раді федерації російської федерації.

Підозрюваній інкриміновано державну зраду, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у 2014 році діюча суддя Апеляційного суду Луганської області почала співпрацювати з представниками окупаційної влади та зрадила присязі. Вона обійняла посаду так званого «керівника адміністрації голови лнр».

Бізнесмен із Чернігівщини підозрюється у постачанні кабельної продукції для російських підприємств (Фото)

З грудня 2022 року підозрювана стала «сенатором від лнр» у раді федерації федерального зібрання російської федерації.

Підозрювана бере участь у підготовці законопроєктів, спрямованих на посилення впливу окупаційної адміністрації рф на тимчасово окупованій території Луганщини. Систематично підтримує російський окупаційний режим у пропагандистських ЗМІ.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ працівники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Коментарі