Еліна Світоліна вийшла у 1/8 фіналу американського турніру з тенісу

Вихованка харківської школи тенісу Еліна Світоліна у трьох сетах перемогла румунку Сорану Кирстя в матчі 1/16 фіналу турніру в Індіан-Уеллсі. Поєдинок тривав дві години і 33 хвилини, передає Sportarena.

Першу партію з рахунком 6:4 виграла тенісистка з Румунії, після чого першій ракетці України довелося відіграватися. Спочатку Еліна зрівняла рахунок за сетами, перемігши 6:4, а вирішальну партію Світоліна виграла на тайбрейці – 7:6 (3).

У 1/8 фіналу турніру в Індіан-Уеллсі вона зустрінеться з американкою Джессікою Пегула, яка в попередньому раунді обіграла італійку Ясмін Паоліні. Рахунок зустрічі – 6:4, 6:1.

Еліна Світоліна стала єдиною українкою, яка продовжить боротьбу в одиночній сітці турніру в Індіан-Уеллсі. Раніше там виступили Марта Костюк, Даяна Ястремська, Ангеліна Калініна і Катерина Козлова, але програли.

Матч Світоліной проти Пегула відбудеться у вівторок не раніше 21:00.

Еліна Світоліна розповіла, як виграла медаль Олімпіади

Нагадаємо, раніше Еліна Світоліна стала однією з шести харків’янок, які увійшли до списку найвпливовіших жінок України. На восьмій сходинці рейтингу розташувалася народна депутатка з Харкова Марія Мезенцева. У розділі держчиновників “засвітилися” генеральний прокурор України Ірина Венедиктова (12 місце) і голова Вищого антикорупційного суду України Олена Танасевич (14 місце). Під 96 номером у рейтингу увійшла перша ракетка України Еліна Світоліна. Спортсменка народилася і виросла в Одесі, але багато років тренувалася в Харкові, представляє місто на змаганнях і називає другою домівкою.

Коментарі