Фірма Добкіна незаконно привласнила 34 мільйони гривень з бюджету країни — прокуратура

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Київської області. За даними правоохоронців, у 2020 році посадовці Володимир-Волинської птахофабрики використовували недостовірні документи, щоб отримати 34 мільйони гривень дотацій з держбюджету на розвиток тваринництва. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 191 (“привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем”) КК України.

Силовики провели на підприємстві 10 обшуків та вилучили 16 мільйонів гривень готівкою. На думку правоохоронців, ці кошти були отримані внаслідок злочинної схеми та незаконно привласнені підприємцями.

Михайло Добкін незаконно виділив елітні земельні ділянки своїй сім’ї – ЗМІ

Частина акцій Володимир-Волинської птахофабрики належить родині колишнього мера Харкова Михайла Добкіна. Цю інформацію він підтвердив в одному зі своїх інтерв’ю.

“Моя сім’я багато років офіційно володіє акціями одного українського підприємства, яке побудоване з нуля [мова йде про Володимир-Волинську птахофабрику], йому років двадцять. Його будував мій батько, брат, свого часу я. Підприємство виросло, приносить хороші дивіденди”, – розповів Добкін.

snimok_ekrana_ot_2021-09-24_15-12-36.png

За словами політика, торік підприємство заплатило 250 мільйонів гривень податків у Волинській області. Добкін також зазначив, що “прибутку птахофабрики вистачає і на виборчу кампанію, і на покупку мотоциклів”.

У своїй щорічній декларації Михайло Добкін зазначив, що його дружина Алла Добкіна володіє акціями ПрАТ “Володимир-Волинська птахофабрика”. Згідно з відкритими реєстрами, одним з кінцевих бенефіціарів компанії є брат ексмера та колишній народний депутат Дмитро Добкін.

Бюджет Харкова через “кооперативні схеми” позбувся дев’яти мільйонів – ДБР

Як стало відомо Newsroom, недавно обшуки пройшли й у самого Добкіна, однак офіційно цю інформацію в оточенні політика не коментують.

snimok_ekrana_ot_2021-09-24_17-11-47.png

Нагадаємо, Михайло Добкін планував боротися за крісло градоначальника ще торік. 24 вересня він заявив про намір балотуватися в мери Харкова, хоча ще влітку планував штурмувати столичний електорат. Пізніше Добкін пояснив, що зніметься з виборів, як тільки Кернес повернеться до Харкова, а таким чином хотів підтримати його. Однак мер через родичів повідомив, що не вважає це дружнім жестом. А близький друг Кернеса Павло Фукс повідомив, що поговорив з Добкіним, і натякнув, що той може знятися з перегонів за крісло мера, що той і зробив через кілька днів, відкликавши свою кандидатуру.

Коментарі