Фірма, наближена до Айни Тимчук, хоче відсудити землю під Старим Салтовом – ХАЦ

Компанія “Грін-Глейд” намагається отримати право на використання двох земельних ділянок площею 2,8 і 1,4 гектара на березі річки під Старим Салтовом. Про це сьогодні повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Представники компанії подали позов до Держсуду Харківської області з проханням виключити ділянки зі складу лісового господарства, щоб безперешкодно побудувати базу відпочинку в селі на березі річки в селі Метайлівка. Як розповів юрист ХАЦ Володимир Рисенко, якщо позов задовольнять, то підприємці надалі зможуть отримати ділянки за спрощеною процедурою.

Компанія заступника Тимчук отримає 11 мільйонів без проведення тендеру

У ХАЦ не виключають, що право розпоряджатися цими земельними ділянками отримає нинішня глава Харківської ОДА Айна Тимчук, оскільки серед засновників фірми “Грін-Глейд” зазначена Катерина Петрова – бабуся її колишнього чоловіка.

Катерині Петровій 90 років, згідно з відкритими джерелами, жінка веде активну підприємницьку діяльність. Так, у 2012-2013 роки пенсіонерка стала власницею частки свого онука – Андрія Тимчука – в компаніях “Експрес-2001” і “Промекологія і метал”. У 2016 році пенсіонерка стала співзасновницею будівельної компанії “Грін-Глейд”. Згідно з даними реєстру МВС, у 2017 році на неї також був записаний автомобіль Porsche Panamera 2013 року випуску.

Айна Тимчук “виділила” адвокату Кернеса вісім гектарів землі під Харковом

Крім цього, 27 квітня Айна Тимчук підписала розпорядження про надання Катерині Петровій дозволу на розробку проєктної документації щодо відведення земельної ділянки площею 0,7 гектара в Старому Салтові, який належить до земель запасу водного фонду державної власності.

Нагадаємо, раніше харківські театрали звернулися до президента з проханням звільнити губернатора Айну Тимчук. Відповідну петицію опублікували на сайті президента України. Автор звернення Володимир Сорочинський заявив, що чиновниця “дискредитує театральну громадськість Харкова, а також поширює неправдиву інформацію”.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі