Фірма, пов’язана з віцегубернатором, без конкурсу отримала 730 тисяч гривень на проект ремонту дитсадка

Про це сьогодні повідомили в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на портал електронних закупівель Prozorro.

Вовчанська міська рада уклала договір з ТОВ “Національна будівельна компанія” на коригування документації з реконструкції будівлі дитячого садка вартістю 730 тисяч гривень.

За даними антикорупціонерів, у 2019 році ця фірма укладала аналогічний договір з Вовчанською міськрадою на розробку проєкту реконструкції цього дитячого садка. Тоді його вартість становила 588,9 тисячі гривень. Додаткові кошти знадобилися через те, що перший проєкт не пройшов експертизу. У рішенні сесії Вовчанської міської ради від 12 листопада йдеться, що зміна вартості проєкту пов’язана “зі зміною Державних будівельних норм, подорожчання матеріалів та обладнання”.

У Харківському зоопарку побудують туалет за 31 мільйон гривень

Як розповіли в ХАЦ, “Національна будівельна компанія” була заснована у 2003 році нинішнім заступником голови Харківської ОДА Михайлом Харнамом. У 2015 році він вийшов з-поміж засновників. Зараз його місце займає Марина Малєєва, а Катерина Титаренко числиться керівником.

“Карта харків’янина” обійдеться бюджету в 42,3 мільйона гривень – ХАЦ

В Єдиному реєстрі боржників вказано контакт фірми: 380577000788. Цей же номер телефону записаний в системі Prozorro, як контакт ТОВ “Будівельник”, бенефіціаром якого є Михайло Харнам. Крім цього, в ЕРД цей же телефонний номер пов’язаний з ФОП “Харнам Анна Олександрівна”, яка є дружиною віцегубернатора.

Нагадаємо, у 2020 році Харківська міськрада прийняла рішення виділити додаткові 400 мільйонів гривень на будівництво зоопарку. Додаткове фінансування знадобилося через зміни обсягів Міської програми Оновлення та розвитку Харківського зоопарку. Згідно з опублікованим кошторисом, для продовження робіт необхідно 1,058 мільярда гривень.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі