Фонд Баффета допомагає розмінуванню Харківщини: нова спецмашина в дії (Фото)

Машину механізованого розмінування MV-10, подаровану Фондом Говарда Баффета, використовують для безпечного очищення від вибухонебезпечних боєприпасів територій, що раніше були окуповані на Харківщині.

Про це повідомили представники ДСНС України на сторінці у Facebook.

Згідно з інформацією, щодня 34 піротехнічні розрахунки з Державної служби з надзвичайних ситуацій працюють на звільнених деокупованих територіях Харківщини. З метою прискорення цього процесу та забезпечення безпеки особового складу, Фонд Говарда Баффета придбав спеціальні машини механізованого розмінування для ДСНС.

Одна з таких машин, MV-10, вже використовується в Ізюмському районі Харківщини. Вона значно спрощує завдання піротехніків, оскільки здатна очищувати мінні поля різних типів, включаючи протипіхотні та протитанкові міни, а також знищує нерозірвані боєприпаси.

Розмінування Харківщини: в селі під Балаклією за два тижні виявили 1300 російських мін (Відео)

За словами ДСНС, ця машина є найпотужнішою у своєму класі. Вона працює на основі ланцюгового інструменту, який активує протипіхотні та протитанкові міни. Крім того, машина оснащена культиватором, що здійснює додаткову обробку та підтримує постійну глибину рихлення ґрунту. Серед додаткового обладнання є роликові, лезові та збиральні блоки.

MV-10 експлуатується одним оператором за допомогою пульта дистанційного керування. Максимальна глибина очищення ґрунту – 60 см.

Коментарі