Готував для окупантів списки українських правоохоронців: в Одесі затримали російського агента (Відео)

Про це 12 вересня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ в Одесі затримали російського агента, який готував для країни-агресора списки “потенційних цілей” серед українських чиновників зі спецслужб та правоохоронців.

Ним виявився колишній керівник кримінальної розвідки Управління боротьби з організованою злочинністю (розформовано у 2015 році) МВС України. Фігурант збирав розвіддані, в тому числі щодо керівництва СБУ. Крім цього, ворожого агента цікавили закрита інформація про чиновників та ветеранів МВС, результати розслідувань резонансних справ. Зібрані відомості чоловік передавав у Москву своєму “зв’язному” – кадровому співробітнику МВС Росії Сергію Єрьоміну, діяльність якого координує ФСБ.

Отриману інформацію окупанти використовували для визначення “потенційних цілей” серед українських силовиків, проведення диверсій та спеціальних інформаційних операцій з їхньої дискредитації та спроб вербування.

Російський агент переїхав до Одеси після звільнення з міліції у 2014 році. У поле зору російських спецслужб потрапив через свої прокремлівські погляди, які висловлював серед колишніх колег-правоохоронців. За даними контррозвідки СБУ, чоловіка завербували представники країни-агресора у червні 2022 року. Зрадник намагався залучити кількох колишніх співробітників підрозділів МВС Одеської області.

Під час обшуків у будинку фігуранта силовики вилучили засоби зв’язку, які він використав для комунікації із представниками Росії. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 111 (“державна зрада”) КК України. Нині він перебуває під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі