Харків і область перейдуть в “жовту” зону карантину: які обмеження введуть

З 23 вересня у всіх регіонах України вводиться “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що в регіонах будуть діяти такі обмеження:

– заборона на масові заходи із заповненістю більше 1 як людина на 4 кв.м;

– не більше 4 осіб за столиком у закладах громадського харчування і не менше 1,5 метрів між столами;

– в кінотеатрах та інших закладах культури заповненість не більше 2/3 місць або 50% місць в кожному залі;

– в спортзалах – максимум 1 людина на 10 кв.м.

У Харкові медики відкачали пацієнта з COVID-19, у якого сталася клінічна смерть

Обмеження не будуть застосовуватися у разі наявності у понад 80% персоналу і 100% відвідувачів закладів або заходів, крім осіб до 18 років, жовтих або зелених COVID-сертифікатів. “Обмеження “жовтої” та “червоної” зон не будуть поширюватися на ті заклади, де персонал і відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження недавно перенесеної хвороби. Це той метод, який сьогодні успішно використовує ряд європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни”, – сказав у ході засідання прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Внутрішні COVID-сертифікати будуть містити інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. “Жовті” сертифікати будуть у тих, хто зробив перше щеплення, а “зелені” – у тих, хто пройшов повний курс вакцинації.

У Харківському університеті відкрили ще один пункт масової вакцинації

Нагадаємо, Харківська область кілька днів входить у число регіонів з найбільшими темпами поширення COVID-19. За минулу добу коронавірус діагностували у 486 жителів Харківської області. Регіон займає друге місце серед регіонів України за кількістю нових хворих за добу після Львівської (518). На третьому місці – Дніпропетровська область (422). За минулу добу в Харківській області від COVID-19 і пов’язаних з ним ускладнень померли 13 осіб. За кількістю летальних випадків регіон також знаходиться серед антилідерів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі