Харківська область увійшла до трійки регіонів за кількістю смертельних ДТП – генпрокурор

Під час виїзного засідання парламентського Комітету з правоохоронної діяльності, який проходить 22 листопада в Харкові, Генеральний прокурор Ірина Венедиктова озвучила статистику за кількістю аварій і назвала регіони, які очолили антирейтинг.

За 10 місяців нинішнього року на українських дорогах сталося 1844 аварій з летальним результатом. За інформацією генпрокурора, на першому місці залишається Дніпропетровська область, на другому місці – Львівська. Замикає трійку лідерів Харківська область, а на четвертій сходинці розташувалася Київська.

Серед причин, які призводять до смерті на дорозі – перевищення швидкості, порушення правил маневрування, виїзд на смугу зустрічного руху та перехід дороги у невстановленому місці.

Нагадаємо, провести виїзне засідання комітету ВР у Харкові вирішили після низки резонансних аварій, які сталися в місті за останній місяць.

ДТП у центрі Харкова: у сечі водія виявили метадон

Нагадаємо, 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна і вулиці Одеської 16-річний водій Infiniti зіткнувся з автомобілем Chevrolet Aveo. В результаті аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці аварії. Також важкі травми отримали троє пасажирів Infiniti – їх госпіталізували в реанімаційне відділення міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги. 16-річного Миколу Харківського затримали та помістили в СІЗО без права внесення застави.

Стало відомо, чим займаються батьки 16-річного водія Infiniti, та де він навчався

11 листопада 34-річний Дмитро Лисенко задивився в телефон і збив двох школярів на проспекті Науки. 13-річні підлітки якраз переходили дорогу на зелений сигнал світлофора, коли позашляховик протягнув їх по проїжджій частині. Водія відправили в СІЗО з можливістю вийти під заставу 340 тисяч гривень. Харківський апеляційний суд збільшив суму застави до 3,178 мільйона гривень.

Коментарі