У Фельдман Екопарк з’явиться “Парк каменів – Парк батьків” (Фото)

У Фельдман Екопарк ведеться будівництво нового експозиційного комплексу між Лебединим озермо і природними вольєрами з бізонами і лосями. Вже зараз гості мультикомплексу можуть побачити тут величезні валуни і мегалітичні конструкції.

“Величезні камені – найближчий до природи символ сили, краси, вічності та пам’яті. Наш Парк каменів буде присвячений батькам – живим і ті, що вже пішли. Ця локація стане по-справжньому сімейною – вона об’єднає важливу культурно-освітню функцію і емоційно-естетичну складову. Філософія “Парку батьків – Парку каменів” – зрозуміла кожній живій людині, тому що вона приходить в світ дитиною, і має бути місце, де вона може згадати своїх батьків, бабусь і дідусів, рідних. Тут можна буде радісно проводити час з найріднішими людьми і з теплим сумом згадувати тих, кого поруч вже немає”, – розповів ініціатор проєкту, засновник Соціально-гуманітарного мультикомплексу Олександр Фельдман.

У харківському екопарку на світ з’явилося рисеня

Відзначимо, що на освітньому рівні проєкт “Парк каменів – Парк батьків” об’єднає історико-культурні, етногеографічні, ботанічні та зоологічні елементи. Мета – показати, наскільки взаємопов’язані природа і людина. На наступному етапі розвитку проєкту в мегалітичний ландшафт, що відтворює культову архітектуру епохи неоліту, буде вписана дендрологічна частина.

Тут висадять секвойю, ясен, дуб, ялівець, інші дерева і чагарники північних широт, що здатні рости на відкритому ґрунті. І вже до цієї частини буде примикати ландшафтна експозиція тварин Палеарктики, тісно пов’язаних з матеріальною та духовною культурою наших предків. У великих природних вольєрах будуть жити не тільки бізони, яки, олені, але і вовки, ведмеді, хижі птахи. Така масштабна еколого-культурологічна експозиція з робочою назвою “Духи дикої природи” не має аналогів в Україні. За задумом авторів, вона зможе бути реалізована протягом найближчих двох років.

Коментарі