Харківська СБУ допомогла знайти шахрая, який виманив у довірливих людей мільйон доларів

Кіберспеціалісти управління СБУ в Харківській області допомогли розшукати громадянина Молдови, якого засудили за шахрайство у великих розмірах. Чоловік використовував підроблені документи та постійно змінював місце проживання. Про це повідомили в пресслужбі силовиків.

“50% знижки” для пенсіонерів: в Харкові засудили учасницю банди шахраїв

За даними молдавського правосуддя, у 2013-2015 роках фігурант зумів виманити у довірливих людей мільйон доларів. Його жертвами, серед інших, стали пенсіонери та батьки, які збирали гроші на лікування хворих дітей. У квітні 2016 року чоловіка засудили до 15 років позбавлення волі.

Однак йому вдалося втекти. Зловмисник оформив підроблений паспорт і жив в Україні. Кіберспеціалісти змогли встановити, що він ховається в Дніпрі. Чоловіка затримали недалеко від місця проживання, зараз вирішується питання про його екстрадицію. Силовики також перевіряють інформацію про можливу причетність молдаванина до аналогічних злочинів в нашій країні.

205315966_127383109521110_1823926049715921865_n.jpg

Фото: Управління СБ України в Харківській області

Нагадаємо, раніше харків’ян попередили про шахраїв, які виманюють дані під виглядом виплати матеріальної допомоги. У Департаменті кіберполіції повідомили про нову схему виманювання грошей у довірливих громадян. За інформацією поліцейських, аферисти розміщують відеозвернення президента України Володимира Зеленського, в якому він розповідає про матеріальну допомогу підприємцям в розмірі 8000 гривень. Під зверненням залишають посилання на сайт, де нібито можна залишити заявку для отримання компенсації. На ресурсі людині пропонують ввести персональні дані та номер карти для зарахування.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі