У Донецькій області затримали коригувальників російських обстрілів – СБУ

Співробітники Служби безпеки України нейтралізували п’ятьох російських агентів, які коригували ракетні удари по Слов’янську, Бахмуту та Краматорську на Донеччині. Про це 31 серпня повідомили у СБУ.

Залучав пенсіонерів до розвідки: СБУ оголосила підозру зраднику, який “будував” ворожу агентурну мережу на Харківщині

Зловмисники розвідували місцезнаходження та маршрути переміщення Сил оборони України. Насамперед їх цікавила інформація про бойові позиції підрозділів ЗСУ та передислокацію української військової техніки в районах Слов’янська, Бахмута та Краматорська.

Місцеві жителі робили фото та відео, які пересилали рашистам через заздалегідь відпрацьовані анонімні телеграми-канали, додаючи геолокації.

“Цю інформацію агресори використовували для масованих ракетно-артилерійських ударів та підготовки диверсій поблизу лінії фронту”, – кажуть у спецслужбі.

До складу агентурної мережі входили п’ятеро місцевих жителів, завербованих російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності на сході України. Їхня активність у соцмережах привернула увагу окупантів.

У Харкові затримали коригувальника вогню, який передав росіянам координати ЗСУ

Для маскування зловмисники діяли автономно та підтримували комунікацію через “зв’язкових”. Ними виявились два учасники терористичної організації “ДНР”, що входять до складу окупаційних угруповань РФ на східному напрямку. Під час обшуків правоохоронці виявили в агентів комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Затриманим повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Коментарі