Харківські артилеристи запускають для окупантів агітснаряди з інструкцією, як здатися в полон

Артилеристи Нацгвардії запускають російським загарбникам з прикордонного форпосту Харківськкої області агітаційні снаряди з інструкцією здачі в полон. Листівки адресовані росіянам та мобілізованим окупантам з так званих “ЛДНР”. Про це повідомили у пресслужбі Східного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії.

У кожному снаряді знаходиться півтори тисячі одиниць таких листівок з нагадуваннями для окупантів про те, що Україна скоро поверне свої землі, а в росіян є шанс скласти зброю та вижити. Агітаційні снаряди випускають у різних напрямках, щоб більше загарбників змогли отримати інформацію щодо безпечної здачі в полон.

“Воював 12 днів. За одну хвилину загинули 20 людей”: СБУ оприлюднила допит росіянина, полоненого в Харківській області

Як зазначають самі артилеристи, такі листівки є одним із найефективніших способів інформаційної роботи з ворогом.

“Ми можемо донести нашому противнику, що на нашій землі він може здатися в полон. До військових будуть відноситись нормально, згідно до норм гуманітарного права. Ми закликаємо росіян ухилятися від мобілізації та здаватися в український полон, бо це краще ніж загинути від нищівного вогню нашої артилерії”, – зауважив командир гаубичного артилерійського дивізіону.

Такі засоби ефективні ще й тому, що оккупантові не дають користуватися адекватними каналами інформації і здебільшого у них відсутнє інтернет-підключення, тож для противника це дійсно можливість зберегти собі життя.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі