Харківські рятувальники нагородили 16-річного школяра та сусіда, які врятували з пожежі стареньку з дітьми

Начальник Головного управління ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв та перший заступник голови Добровільного пожежного товариства України Володимир Завада вручили нагороди Василю Чередниченку з села Друга Старовірівка Красноградського району, який врятував дитину з пожежі. Він тричі заходив в палаючий будинок, щоб відшукати восьмирічного хлопчика.

Бездомного врятували з пожежі в покинутому кіоску

“Було дуже сильне задимлення, не видно нічого було. Мені вже кричали: “Не лізь туди втретє, сенсу немає”, але я не думав про це, я просто хвилювався, що не витягну цю дитину, яку я добре знаю. Я не думав про те, чи горю я. Якщо, не дай Боже, як би я жив, думаючи про те, що я міг врятувати дитину та цього не зробив”, — розповів сам Василь Чередниченко.

Героя нагородили почесною грамотою ДСНС України та Почесним знаком Добровільного пожежного товариства України “За покликом серця”. Цими ж відзнаками нагороджений і 16-річного Дмитра Гербута. Прокинувшись першим в палаючому будинку, він не злякався, швидко зорієнтувався та вивів на вулицю свою бабусю, сестричку та ще одного хлопчика. Церемонія нагородження хлопця пройшла проходила у філії Старовірівського ліцею, де навчається юний рятувальник.

Також в облДСНС повідомили, що номінували двох героїв з Харківської області на Всеукраїнську премію”Герой-рятувальник року”.

Бійці ДСНС врятували з палаючого будинку двох сплячих жінок

Нагадаємо, пожежа сталася вночі 25 грудня. Сусіди почули тріск шиферної покрівлі, що руйнується. Сусід Василь побачив 16-річного хлопця, який виводив людей з охопленого димом та полум’ям будинку і запропонував допомогти. Юнак прокинувся першим, розбудив бабусю, 13-річну сестру та 9-річного хлопчика, який прийшов в гості, і вивів їх на вулицю. Однак у будинку залишався 8-річний братик, якого хлопець не зміг відшукати. Сусід Василь з третьої спроби знайшов дитину без свідомості під ліжком. На вулиці хлопчик прийшов до тями, після чого всіх врятованих госпіталізували в лікарню з отруєнням чадним газом.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі