Харківські студенти розробили додаток для велосипедистів

У Харкові студенти розробили та презентували мобільний додаток VeloCity. У ньому є функції побудови маршруту, можливості для спілкування та карта місць, де можна відремонтувати двоколісний транспорт. Про це розповіли в Kharkiv IT Cluster.

У центрі Харкова тимчасово перекриють дві вулиці

Додаток створила команда з 17 студентів і випускників IT-спеціальностей. Протягом двох місяців вони розробили прототип, дизайн, а також план щодо подальшого запуску проєкту.

“Я хочу допомогти місту бути більш екологічним, тому приєдналася до цього проєкту. Хочеться бачити менше машин на вулицях, але людям потрібно якось пересуватися, тому велосипеди – логічний вихід. Для мене в проєкті було цінним те, що я розібралася в різниці між фронтенд і бекенд розробкою”, – розповіла PM VeloCity Анастасія Ніколаєва.

На велосипеді навколо Харкова: ТОП-5 маршрутів для активного вікенду

Нагадаємо, раніше в Харкові учасники Велодня встановили національний рекорд України. Вранці велосипедисти зібралися на площі Свободи та вишикувалися в фігури герба Харкова, олімпійських кіл і карти України. У небо запустили олімпійські кільця з повітряних куль. Як повідомили кореспонденту Newsroom у Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту міськради, малюнок на площі став рекордним: його зафіксували в Реєстрі національних рекордів як найбільший контур України, нанесений фарбою на асфальт. Розмір малюнка – 98 на 73 метри.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі