Харківського чиновника і декількох бізнесменів, підозрюваних у розкраданні 1,3 мільйона гривень, судитимуть

Заступника директора одного з департаментів Харківської міськради звинувачують у заволодінні бюджетними коштами. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі ГУ НПУ в Харківській області.

За даними слідства, чиновник з кількома підприємцями організував злочинну схему. Підприємці отримали перевагу в тендерах на виконання робіт по освітленню житлових багатоповерхівок в Харкові.

Завідувачку аптеки підозрюють у привласненні 620 тисяч гривень

В акти виконаних робіт вносилися свідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт, використаних матеріалів та їх вартості. Документи підписували всі учасники угоди. На їх підставі підрядні організації отримували гроші з бюджету. Перевірка показала, що фігуранти заволоділи понад 1,3 мільйона гривень з міського бюджету.

Керівник КП продавав асфальт, призначений для ремонту харківських доріг – прокуратура

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 191 (“привласнення та розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем”), 366 (“службова підробка”) КК України. Матеріали справи передали до суду. Фігурантам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Краснокутському районі Харківської області прокуратура передала в суд обвинувальний акт проти ексспівробітниці пошти, підозрюваної в привласненні коштів. За даними слідства, 52-річна голова відділення систематично забрала з каси гроші, отримані в якості оплати поштових та житлово-комунальних послуг. Протягом декількох місяців здобиччю жінки стали 160 тисяч гривень. Силовики звинувачують її за статтею 191 КК України (“розтрата або привласнення коштів шляхом зловживання службовим становищем”). У разі, якщо провина колишнього керівника буде доведена, їй загрожує до п’яти років в’язниці.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі