Харківського хакера, який підробив додаток “Дія”, затримували за п’яне водіння без прав

Відносно Олексія Ц., якого минулого тижня затримали за хакерство, раніше відкрили адміністративне провадження за порушення правил дорожнього руху. Про це Newsroom стало відомо з власних джерел у правоохоронних органах.

Згідно з матеріалами слідства, 29 травня близько 03:00 на вулиці Вагнера, 24 патрульні зупинили автомобіль, за кермом якого перебував підліток. Під час спілкування з хлопцем правоохоронці помітили у нього ознаки сп’яніння. Від медичного огляду на вміст алкоголю в крові хлопець відмовився. За даним фактом копи склали відносно Олексія Ц. протокол за статтею 130 КУпАП.

Харків’янин блокував продаж квитків на концерти української співачки – поліція

Під час розгляду з’ясувалося, що неповнолітній порушник також не мав прав на керування транспортним засобом. 17 серпня Московський районний суд Харкова визнав Олексія Ц. винним і засудив до штрафу в розмірі 17000 гривень з позбавленням права керувати автомобілем протягом одного року.

 

 

16-річного хакера підозрюють у крадіжці паролів від електронних гаманців

Нагадаємо, на початку листопада співробітники кіберполіції викрили 17-річного Олексія Ц, який, підробив додаток “Дія”. За даними правоохоронців, за допомогою телеграм-ботів “клієнти” за 200 гривень мали можливість отримати доступ до фейку “Дія”, за 300 — оформити підроблений сертифікат про вакцинацію від COVID-19, а за 100 – замовити фальшиве водійське посвідчення. На початку листопада умільця затримали у власній квартирі. Під час обшуку правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, мобільні телефони, банківські картки та готівку. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 325 (“порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хвороб і масових отруєнь”) КК України. Максимальна санкція передбачає покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

 

 

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі