Харківському блогеру “Потону” оголосили про підозру: виправдовує російську агресію

Відомому Харківському блогеру Павлу Онищенку, відомому, як “Потон”, повідомили про підозру згідно з ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдання, визнання правомірною, невизнання збройної агресії Російської Федерації проти України).

Як повідомляє Харківська обласна прокуратура, 37-річний блогер всіляко виправдовує війну РФ проти України.

СБУ викрила шахраїв, які під кураторством росіян вкрали майже 100 млн грн з рахунків маріупольців

На своєму каналі в YouTube “Потон” поширює матеріали, які просувають російські наративи. Також ця людина з початком війни втекла до РФ і зараз знаходиться в Москві; там він знімає пропагандистські ролики на підтримку країни-терориста.

У своїх роликах “Потон “називає українців і росіян “одним народом”, а російське вторгнення в Україну — “поверненням земель”. Ролики “Потона” знімаються на тлі Кремля — резиденції російських нацистів, яким продався блогер.

Учаснику телешоу “Україна має талант” з Харкова оголосили підозру в колабораціонізмі

Нагадаємо, що Павла Онищенка разом з Миколою Масловим підозрюють у посяганні на життя працівників СБУ. На початку повномасштабної війни обом змінили запобіжний захід і випустили з-під варти для захисту Харкова.

“Ми вийшли, і Микола йде записуватися в тероборону. Я трохи розгребуся з усіма справами і теж туди піду”, — сказав у своєму відеозверненні після звільнення Павло Онищенко. Однак замість служби він втік до РФ і відновив свій блог в YouTube, де викладає антиукраїнські відео.

Коментарі