Харківську академію фізкультури хоче очолити викладач педуніверситету

Професор кафедри всесвітньої історії Харківського національного педагогічного університету Анатолій Губа подав декларацію в якості кандидата на пост ректора Академії фізкультури. Про це стало відомо 27 вересня через матеріали, опубліковані на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Кандидат вказав в декларації квартиру та кімнату в Харківському районі, ділянку землі на 1600 м кв у селі Мартове Печенізького району та дачний будиночок там же. У гаражі Губи стоїть електрокар Nissan Leaf 2013 року випуску. У педуніверситеті він заробив торік 295 тисяч гривень (близько 24 тисяч гривень на місяць), а готівкою професор зберігав 31 тисяч доларів.

guba_a_v.jpg

На сайті ЗВО сказано, що Анатолій Губа є доктором педагогічних наук, завідує кафедрою суспільно-правових дисциплін та менеджменту освіти, та є професором кафедри всесвітньої історії. У 1984 році він закінчив ХДУ імені Горького за спеціальністю “Історія, суспільствознавство”, у 1996 році – НЮА імені Ярослава Мудрого за спеціальністю “Правознавство”.

Нагадаємо, зараз обов’язки ректора Академії виконує Олександр Ажиппо. У ЗВО планують провести вибори керівника 17 листопада.

Новопризначена ректорка Харківського університету купила будинок за мільйон гривень

Нагадаємо, раніше в НАПКА повідомили, що перевірять 88 декларацій. У списку опинилися колишні та нинішні чиновники, судді, правоохоронці й держслужбовці. Перевірка торкнеться ексзаступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немилостивого, зі скандалом звільненого в січні нинішнього року та колишнього керівника Харківської ОДА, а нині – голови Державної регуляторної служби Олексія Кучера.

Коментарі