Харків’янин планує плисти на спині й одночасно грати на флейті

Представники Національного реєстру рекордів України зафіксують рекорд Андрія Могилка. Про це 23 червня повідомила Newsroom керівниця Реєстру Лана Вєтрова.

У суботу, 24 липня спортсмен і музикант планує увійти в історію та влаштувати музичний заплив на спині. За задумом, Могилко буде плисти на спині по Зеленогайському озеру в селищі Високий і одночасно виконувати на блок-флейті улюблені твори композитора Шрі Чинмоя.

150 масажистів зі всієї України: в Харкові встановили новий рекорд

“Він почне заплив без музичного інструменту. Потім на спеціальній радіокерованій яхті йому доставлять флейту. Він планує зіграти близько семи мелодій, що займе орієнтовно 15 хвилин. Це дуже складний рекорд, адже під час запливу потрібно зберігати темп дихання, а тут ще й грати”, – говорить Лана Вєтрова.

У кожного рекордсмена є три спроби. Андрій Могилко планує встановити рекорд на найдовший заплив з другої. Щоб глядачі та представники Реєстру могли спостерігати за рекордсменом, він буде плисти вздовж берега. Рекордний заплив планують почати о 14:00.

У Харкові на стадіоні “Металіст” підняли найбільший прапор України

Нагадаємо, раніше харківський альпініст і льодолаз Валентин Сипавін четвертий раз у житті піднявся на Еверест і встановив два національні рекорди. Харків’янин став першим українцем, який вчетверте підкорив найвищу вершину Землі, та першим, хто менше ніж за добу здійснив сходження на два восьмитисячники (Еверест і Лхоцзе).

 

Коментарі