Харків’янин посварився зі знайомим і підклав гранату йому на колесо – поліція

Слідчі повідомили про підозру в “погрозі вбивством” 40-річному чоловікові. Про це 27 вересня повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Як з’ясувалося, у вихідний 31-річний чоловік приїхав ввечері в ресторан по вулиці Люсінській на зустріч з 40-річним знайомим. Чоловіки посварилися, після чого останній вийшов з ресторану і поклав на колесо автомобіля знайомого предмет, схожий на бойову гранату “РГД-5”.

Власник авто виявив боєприпас і викликав поліцію, зловмисника оперативно затримали. Речовий доказ направили на експертизи.

1_0.jpeg

Дії харків’янина кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 129 (“погроза вбивством”) і ст. 263 (“незаконне поводження з боєприпасами або вибуховими речовинами”). Санкція статей передбачає до семи років ув’язнення. Зараз правоохоронці вирішують питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

У Харкові ревнивець ударив суперника сокирою-молотом

Раніше Балаклійський райсуд виніс вердикт у справі про конфлікт між двома місцевими мешканками. Напад стався 12 грудня 2019 року. Співробітниця “Шебелинкагазвидобування” напала на жінку біля дверей її квартири та завдала жертві кілька ударів ножем. Пізніше медики діагностували у потерпілої різані рани живота, правого передпліччя, біля лівого вуха і на носі. Суперниці вдалося вирватися. Вона тримала руки нападниці до тих пір, поки на допомогу не прийшов співмешканець і не відібрав у своєї ексдружини ніж. Зловмисниця не визнала провини та заявила, що лише вимагала від колишнього чоловіка повернути гроші й речі, які він забрав після розлучення. А постраждала нібито вибігла з ножем, приставила зброю до її горла та погрожувала вбити.

Коментарі