Харків’янин став найтитулованішим спортсменом Паралімпіади в Токіо

Максим Кріпак завоював п’яту золоту медаль на паралімпійських змаганнях. На цей раз українець став кращим в комплексному плаванні на дистанції у 200 метрів. Він вклався у дві хвилини й п’ять секунд.

Харків’янка завоювала “бронзу” на Паралімпіаді в Токіо

Харків’янину вдалося побити паралімпійський рекорд іншого українця – Дениса Дуброва. З цією нагородою Максим Кріпак став найтитулованішим спортсменом Паралімпіади в Токіо – на його рахунку сім медалей, в тому числі п’ять золотих. Раніше нашому спортсмену вдалося стати першим на дистанціях 100 метрів вільним стилем, батерфляєм та на спині, а також 400 метрів вільним стилем. Крім того, українець встановив вже три паралімпійських рекорди.

Харків’янин взяв золото Паралімпіади та встановив світовий рекорд

Нагадаємо, раніше харків’янка завоювала золоту медаль з настільного тенісу. Марина Литовченко в фіналі змагання в трьох сетах перемогла Маляк Алієву, яка представляла Росію під нейтральним прапором. Зустріч закінчилася з рахунком 11: 6, 11: 4, 11: 3.

XVI літні Паралімпійські ігри пройдуть у Токіо до 6 вересня. Всього з України в Паралімпіаді беруть участь 138 спортсменів, 14 – з Харківської області. Харків’яни представлені в легкій атлетиці, плаванні, настільному тенісі та фехтуванні на візках.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі