Харків’янин виграв у газівників суд про штраф на 50 тисяч

У Харкові суд скасував штраф, накладений на чоловіка через пломбу на газовому лічильнику. Від власника вимагали заплатити 50 тисяч гривень. Про це повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”.

Антимонопольний комітет оштрафував “Харківгаз” на 33 мільйони гривень

Влітку 2019 року сім’я Нестеренко викликала співробітників акціонерної компанії “Харківміськгаз” для повірки лічильника. Контролери заявили, що хтось втручався в роботу приладу — мовляв, пломба не відповідає заводському зразку. Потім харків’ян відправили на засідання комісії. Там постраждалим видали акти про штраф у 50 тисяч гривень, але так і не показали необхідну пломбу. Тоді сім’я звернулася до адвоката.

“У газорозподільній компанії керуються власною колекцією, зібраною невідомими людьми. Після експертизи вони повинні провести перевірку. Перевірку проводить співробітник метрології. Але згодом з’ясувалося, що у метрологів раніше теж не було зразків пломб заводу-виробника”, — розповіла юрист Ольга Негодова.

olha-nehodova-1024x582.png

Фото: Накипіло

Судовий розгляд тривав два роки. В результаті Комінтернівський районний суд скасував штраф від “Харківміськгазу”. Позивачеві також повинні компенсувати вартість експертизи, “гонорар успіху” для адвоката та судовий збір — всього понад 24 тисячі гривень.

Однак Олександр Нестеренко не згоден з вердиктом та планує оскаржити його в апеляції. Чоловік хоче домогтися повної оплати юридичних послуг. Оскільки позивачеві довелося витратити більше, ніж сума штрафу, але зупинятися не збирається. На його думку, компанія навмисне затягує суди, щоб людям було вигідно оплачувати призначені суми. Чи планує компанія “Харківміськгаз” оскаржити вердикт — зараз з’ясовується.

У Харкові велику торговельну мережу оштрафували за порушення в рекламі

Нагадаємо, раніше Харківський окружний адміністративний суд зобов’язав КП “ХТМ” заплатити штраф у розмірі 1,5 мільйона гривень до держбюджету. Серед співробітників “Харківських тепломереж” було 13 осіб, які виконували роботу без відповідного оформлення трудових договорів. За інформацією чиновників, на підприємстві нелегально працювали медсестри, лікарі, інженери-проектувальники, оператори відеоспостереження, програмісти, охоронці, інженери метрологічного забезпечення та зварювальники. Харківський окружний суд позицію облуправління Держпраці підтримав.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі