Харків’янин за допомогою підставних осіб незаконно заволодів двома квартирами за 1,3 мільйона – поліція

Фігуранту загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі ГУ НПУ в Харківській області.

Раніше судимий 37-річний харків’янин організував незаконну схему із захоплення чужої нерухомості. Чоловік зі спільниками підробив документи та зареєстрував право власності на квартиру на проспекті Тракторобудівників на підставну особу. Після цього фігурант перепродав нерухомість ще одній підставній особі.

3.jpg

 

Харківська СБУ викрила ув’язнених, які вкрали у бізнесменів мільйон гривень

Аналогічну операцію подільники провернули з квартирою на вулиці Валентинівській. Згідно з висновками оціночно-будівельної експертизи, вартість обох квартир становить близько 1,3 мільйона гривень.

2_1.jpg

 

“Ваш син в поліції”. У Харкові патрульні затримали шахрая

28 вересня чоловікові вручили підозру за статтею 190 (“шахрайство”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Зараз правоохоронці встановлюють особи спільників фігуранта.

Нагадаємо, раніше в Харкові “чорні рієлтори” продали чужих квартир на п’ять мільйонів гривень. За інформацією поліції, до складу банди входили четверо чоловіків у віці від 35 до 40, організатором незаконного бізнесу став раніше судимий харків’янин. Подільники, діючи в змові з державними реєстраторами та нотаріусами, використовували підроблені доручення і документи, що засвідчують право власності, для продажу чужих квартир. Аферисти вибирали ті об’єкти, власники яких померли, наймали підставних власників, після чого продавали нерухомість нічого покупцям, що нічого не підозрювали.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі