Харків’янин за шість днів завоював на Паралімпіаді чотири золотих медалі

Максим Кріпак став кращим в плаванні на спині на дистанції 100 метрів. Українець знову зумів випередити італійця Стефано Раймонді, а замкнув трійку лідерів спортсмен з Франції Флорен Мара.

Для харків’янина ця золота медаль стала вже четвертою на нинішній Паралімпіаді й дев’ятою в кар’єрі. Раніше наш земляк вже перемагав на дистанціях 100 метрів вільним стилем, 100 метрів батерфляєм і 400 метрів вільним стилем. На рахунку Максима Кріпака також три світові рекорди – останній з яких він поставив сьогодні, вклавшись у 57,19 секунди.

Харківський плавець узяв бронзу на Паралімпіаді

У 2016 році під час Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро українець вісім разів підіймався на п’єдестал пошани. Тоді на його рахунку було п’ять золотих медалей (50, 100 і 400 метрів вільним стилем, стометрівка на спині й естафета), а також три срібні нагороди. За підсумками змагань харків’янин увійшов до трійки кращих спортсменів Паралімпіади. Після повернення додому рекордсмену вручили орден “За заслуги” III ступеня.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі