“Харківзеленбуд” додатково планує витратити 10 мільйонів гривень на охорону скверів

Спеціалізоване комунальне підприємство “Харківзеленбуд” оголосило новий тендер на охорону парків та скверів на суму 10,57 млн грн. Про це стало відомо з сайту “Prozorro”. 

Як зазначили в Харківському антикорупційному центрі, це не перший тендер, який “Харківзеленбуд” проводить цього року на патрулювання скверів. У лютому комунальне підприємство уклало угоду з ТОВ “Всеукраїнська охоронна компанія” на охорону парків та скверів на 2024 рік вартістю 9,81 млн грн. Одну годину патрулювання охоронцем оцінили в 42 гривні.  Мова йде про охорону парків та скверів, зокрема Саржиного Яру, саду імені Шевченка, парку “Перемога”, скверу “Стрілка” – фактично всі зелені зони міста, за винятком Центрального парку.

У Харкові витратять 760 000 гривень на ремонт в саду Шевченка

На даний момент, попри те, що договір був розрахований до кінця року, підрядник отримав уже 8,24 млн грн, тобто більшість суми. А комунальники оголосили нові торги ще на 10 мільйонів гривень.

У ХАЦ зазначили, що наявність фізичної охорони не допомагає комунальникам зберегти сквери від вандалів. Так, у квітні у сквері імені Сафарова невідомі пошкодили 14 урн. Цей сквер, який повністю проглядається, мав би охоронятись за угодою з ТОВ “Всеукраїнська охоронна компанія”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі