Інформувала про логістику ЗСУ: СБУ затримала співробітницю Укрзалізниці, яка “зливала” дані ворогові (Фото)

У Дніпрі Служба безпеки України затримала ще одну особу, яка була інформаторкою для окупантів.

Зловмисницею виявилась посадовиця місцевого підрозділу Укрзалізниці, яку залучили до співпраці з російськими військовими вже в початку 2023 року.

На доручення російського куратора, зрадниця збирала розвідувальні дані про місцезнаходження Сил безпеки та оборони на території обласного центру.

Зібрана інформація слугувала російським окупантам для підготовки прицільних повітряних наступів на важливі об’єкти української транспортної інфраструктури.

Однак, завдяки вчасному реагуванню співробітників СБУ, зловмисниця була затримана за місцем проживання.

За попередніми даними, російська агентка підтримувала прямий зв’язок з кадровим російським військовим, який перебував на тимчасово окупованій території Донеччини.

СБУ затримала шпигунку, яка готувала повітряну атаку на Миколаївщину

Її деструктивна активність у російських пабліках привернула увагу російських спецслужб, де вона публікувала пропозиції стосовно допомоги окупаційним військам.

Щоб зібрати розвідувальні дані, зрадниця об’їздила територію міста на громадському транспорті та приховано фотографувала українські об’єкти.

Під час обшуку за місцем проживання затриманої, було виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російським “куратором”.

За зібраними доказами, СБУ оголосила підозру співробітниці.

Наразі вона знаходиться під вартою, а розслідування триває, щоб встановити всі обставини злочину. Зловмисниці загрожує до 8 років ув’язнення.

Контрдиверсійні заходи проводилися співробітниками СБУ у Дніпропетровській області з процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Коментарі