СБУ затримала шпигунку, яка готувала повітряну атаку на Миколаївщину

Служба безпеки України завадила новій спробі російських розвідників отримати координати будівель, де тимчасово розміщуються військово-цивільні адміністрації та підрозділи Збройних Сил на території Миколаївської області.

Під час проведення контрдиверсійних заходів на передовій території регіону була затримана ще одна агентка головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру).

Основне завдання шпигунки полягало у встановленні точних координат будівель місцевих органів влади та визначенні максимальних часових інтервалів перебування посадовців там.

Також вона намагалася виявити можливі позиції дальнобійної артилерії Збройних Сил України, зокрема реактивних артилерійських систем HIMARS, які задіяні у бойових операціях українських військ на південному напрямку.

Отриману інформацію вона передавала російським спецслужбам через свого зв’язкового.

“Зливала” інформацію про БПЛА: на Херсонщині СБУ затримала колаборантку

Як виявилося, зв’язковим був її близький родич, який раніше служив у розформованому спецпідрозділі “Беркут” і в цей час перебуває у складі окупаційної поліції рф на тимчасово окупованому Криму.

Розвідувальна інформація була необхідна російським загарбникам для підготовки нової серії повітряних ударів по українських об’єктах у Миколаївській області.

Співробітники СБУ своєчасно розкрили зловмисницю, поетапно задокументували її злочинну діяльність і затримали її при спробі передачі розвідданих агресору.

Під час обшуків у затриманої був вилучений мобільний телефон з доказами листування з представником російської спецслужби.

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Продовжується розслідування для з’ясування всіх обставин злочину. Шпигунці загрожує до 12 років ув’язнення.

Контрдиверсійні заходи проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Коментарі