Кіберполіція знайшла шахраїв, які викрали з банківських карток два мільйони гривень

Кіберполіція Черкаської області затримала групу шахраїв, які викрадали гроші з банківських карток українців. Для реалізації цієї схеми вони реєстрували фіктивних ФОП. Про це повідомили у МВС.

СБУ та НАБУ затримали начальника служби охорони нардепа-втікача

Організатором злочинної схеми став 30-річний мешканець міста Сміла. У месенджерах він купив бази зі скомпрометованими даними банківських карток.

Потім із чотирма спільниками він прив’язував ці дані до платіжних систем. Після цього за допомогою технології NFC фігуранти розплачувалися у терміналах. Серед іншого, вони купували техніку, яку потім перепродували.

Киянин хотів отримати фіктивну довідку про непридатність до військової служби та втратив 80 тисяч гривень

Крім того, зловмисники реєстрували фіктивних “підприємців”, щоб отримати власні POS-термінали та використовувати їх у своїх розрахунках. Загальна сума злочинного доходу склала два мільйони гривень.

Силовики відкрили кримінальне провадження за статтями 190 (“шахрайство”) та 361 (“несанкціоноване втручання у роботу електронних систем”) КК України. Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі