Коксохіму доведеться заплатити 3,4 мільйона гривень за шкідливі викиди

Верховний суд поставив крапку у справі про забруднення атмосферного повітря в Харкові. “Коксовий завод Новомет” не зміг оскаржити рішення першої та другої інстанцій. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Сірка та оксиди в повітрі: як “коксохім” впливає на здоров’я харків’ян

Нагадаємо, перевірка Держекоінспекції виявила на підприємстві наднормативні викиди діоксиду сірки, оксиду азоту та вуглекислого газу. Завод також експлуатував дві димові труби без необхідних дозволів. Суд першої інстанції оштрафував “Новомет” на 3,4 мільйона гривень, а обґрунтованість цієї суми підтвердили експерти з “Інституту судових експертиз імені Бокаріуса”. Власники Коксохіму оскаржили цей вердикт, але і друга, і третя інстанції підтримали дане рішення.

Директор харківського коксохіму відповість на суді за забруднення повітря

Раніше Харківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України до ТОВ “Коксовий завод Новомет”. У суді Міністерство просило анулювати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, виданий ним же в березні цього року. Контролюючий орган вказував, що дозвіл є незаконним та був виданий з порушенням норм чинного законодавства. Однак у рішенні суду йдеться, що позивач не надав жодних фактів, які могли б стати підставою для скасування дозволу на викиди.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі